Permanente Make-Up

Lisanne van dooren

Permanente Make up

Bij permanente make-up, ook wel PMU genoemd, wordt met behulp van een speciaal pigmenteer apparaat en een steriele naaldmodule pigment ingebracht in de lederhuid. Het zetten van permanente make-up wordt wel eens ten onrechte vergeleken met het zetten van een tatoeage. De technieken lijken in eerste oogopslag op elkaar, echter wordt bij permanente make-up het pigment veel minder diep in de huid gezet dan bij een tatoeage.

Permanente make-up bij Livando:

Wenkbrauwen:

 • Hairstrokes: Deze techniek staat ook wel bekend om zijn natuurlijke uitstraling, omdat er bij de wenkbrauwen fijne haartjes worden gepigmenteerd. De wenkbrauwen zijn dankzij de Hairstroke techniek niet van echt te onderscheiden.
 • Powder Brows: Mooie, zachte wenkbrauwen geschikt voor ieder huidtype. Met deze techniek wordt op een heel subtiele wijze het pigment ‘ingeschaduwd’ waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd.

Eyeliner:

 • Infralash: Bij deze techniek wordt tussen de wimpers pigment geplaatst. Uw wimpers worden hierdoor optisch voller en verlengd. Deze methode geeft een zeer natuurlijk effect;

Lippen:

 • Full Lips: Hierbij wordt gebruik gemaakt van een techniek waarbij de lippen volledig worden ingekleurd. Een ideale behandeling voor mensen die weinig kleur in de lippen hebben of waarvan de contourlijn niet strak of vervaagd is. De combinatie van een contourlijn en het volledig inkleuren geeft een perfect resultaat!

Wat is permanente make-up?

Bij permanente make-up, ook wel PMU genoemd, wordt met behulp van een speciaal pigmenteer apparaat en een steriele naaldmodule pigment ingebracht in de lederhuid. Het zetten van permanente make-up wordt wel eens ten onrechte vergeleken met het zetten van een tatoeage. De technieken lijken in eerste oogopslag op elkaar, echter wordt bij permanente make-up het pigment veel minder diep in de huid gezet dan bij een tatoeage.

Na een behandeling blijft de permanente make-up ongeveer twee à drie jaar zichtbaar in de huid. Door factoren als UV-licht en celvernieuwing zal het resultaat geleidelijk en gelijkmatig vervagen. In feite is het dus semi permanente make-up.

Voordat je kiest voor permanente make-up is het belangrijk om bij de salon navraag te doen naar het type pigment wat gebruikt wordt. Er zijn namelijk veel pigmenten op de markt en helaas zijn deze niet allemaal zonder risico’s. Bij Livando wordt uitsluitend gewerkt met apparaten, naaldmodules en pigmenten van het Zwitserse bedrijf Swiss Color. Zij garanderen de hoogste veiligheids- en kwaliteitseisen.  Onze pigmenten zijn:

 • Vegan friendly
 • Vrij van allergenen
 • Vrij van PAA’s en PAK’s
 • Vrij van zware metalen, ijzeroxides en geurstoffen
 • Kleurstabiel en vervagen geleidelijk en gelijkmatig

Om een optimaal resultaat te behouden is het aan te raden om iedere één à anderhalf jaar een nabehandeling in te plannen. 

Waarom kiezen voor permanente make-up?

Permanente make-up brengt vele voordelen met zich mee:

 • Sta ’s ochtends op met een frisse blik, je bespaart al snel 20 minuten in de ochtend.
 • Of je nu gaat sporten, zwemmen of de sauna ingaat, je hebt altijd een stralende, verzorgde look en natuurlijke uitstraling zonder dat je make-up uitloopt.
 • Heb je last van traanogen? Door permanente make-up heb je niet langer last van uitgelopen eyeliner.
 • Ben je allergisch voor make up, remover of haarverf? Permanente make-up biedt de oplossing.
 • Slechter zicht, ouder worden en/of minder stabiele handen dan vroeger kan opmaken knap lastig maken. Door permanente make-up garandeer je dat je make-up dag in dag uit perfect zit.
 • Het biedt een oplossing wanneer je weinig tot geen wenkbrauwen hebt.
 • In het geval je chemotherapie moet ondergaan kan permanente make-up op haar eigen manier bijdragen (uitsluitend na goedkeuring van behandelend arts).

Verloop van een behandeling

Intake: Tijdens de intake brengt de behandelend specialist jouw wensen en verwachtingen in kaart. Op basis hiervan wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn voor een behandeling en de nazorg.

Voortekenen: Bij wenkbrauw behandeling wordt gebruik gemaakt van browmapping. Hierbij meten we de wenkbrauw en het gezicht om zo de perfecte vorm van de wenkbrauw te creëren. Uiteraard wordt hierbij gekeken naar het gelaat, gelaatstrekken en wat jouw wensen hierin zijn. Browmapping wordt gebruikt om te laten zien hoe de vorm van je wenkbrauwen eruit gaat zien na de behandeling. Ook bij een behandeling voor de lippen wordt er voorgetekend. Hierbij wordt gekeken naar de natuurlijke lippen en kan waar nodig een kleine aanpassing gemaakt worden.

Start behandeling: Na het voortekenen kan de behandeling starten. Dit zal ongeveer 2,5 uur in beslag nemen, afhankelijk van de behandeling en het huidtype. Door de zachte werkwijze is de behandeling nagenoeg pijnloos.

Nazorg instructies:  Permanente make-up kun je zien als een wond en dit vraagt daarom enige verzorging na de behandeling. Tijdens de intake heb je schriftelijk de nazorginstructies ontvangen. We zullen dit formulier na afloop van de behandeling samen doornemen. Mocht achteraf toch nog iets onduidelijk zijn kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. 

De permanente make-up zal door het genezingsproces van tijd tot tijd in kleur doen af- en toenemen. Schrik hier dus niet van! Na de eerste behandeling zul je in het genezingsproces tot wel 60% van het pigment verliezen. Voor een optimaal resultaat zijn minimaal twee behandelingen nodig. Zeven weken na de eerste behandeling vindt er dan ook een nabehandeling plaats

a

Lorem ipsum dolo r sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore