BIAB Nagels

BIAB is een afkorting van ‘Builder In A Bottle’. Oftewel een buildergel in een flesje. Bij een BIAB behandeling worden meerdere stevige lagen op de nagel ‘gebouwd’.

Door het steeds toevoegen van een laag op je nagels bij iedere BIAB behandeling, bouwt de stevigheid van de BIAB en dus je natuurlijke nagels op. Hierdoor wordt de kans dat jouw nagels zullen breken of scheuren aanzienlijk kleiner.

Wat doet BIAB voor je nagels?

De behandeling zorgt ervoor dat de natuurlijke nagels gezond, stevig en lang blijven – de kans op scheuren/breken is heel klein. Ook voedt het je nagel waardoor je na enige tijd merkt dat je natuurlijke nagels veel steviger zijn.

Voor wie is BIAB geschikt?

BIAB is met name geschikt voor mensen met poreuze, dunne nagels. Ook voor nagelbijters biedt BIAB de ideale uitkomst: je kunt een traject starten waardoor je na een aantal behandelingen een langer nagelbed kunt krijgen.

BIAB vs Acryl:

BIAB is in tegenstelling tot acryl een zeer flexibel product. Hierdoor kan bij het aanbrengen de vorm van jouw natuurlijke nagel gevolgd worden. BIAB is net zo sterk, maar tegelijkertijd een dunner product dan acryl wat resulteert in een natuurlijk ogende nagel. Een ander verschil is dat je natuurlijke nagels kunnen beschadigen wanneer je de acryl breekt. Omdat BIAB zo ontzettend sterk en tegelijkertijd een flexibel product is maakt dat de kans op breken zeer klein. Gebeurt het in uitzonderlijke gevallen toch? Dan zal je de natuurlijke nagel absoluut niet beschadigen.

BIAB vs Gelpolish:

Wat is het verschil tussen BIAB wanneer je het vergelijkt met een gelpolish?

Een gelpolish blijft goed op de nagels zitten wanneer je natuurlijke nagel al erg stevig is. Een gelpolish blijft goed zitten maar geeft geen extra stevigheid aan de nagel. Dit is de reden dat veel mensen kiezen voor BIAB boven een gelpolish. Het is een mogelijkheid om de twee behandelingen te combineren. Hierdoor krijg je een veel groter aanbod in de kleuren.

The Gel Bottle:

Er zijn verschillende merken die BIAB in het assortiment hebben. Bij Livando wordt de BIAB behandeling uitsluitend met het merk The Gel Bottle gedaan.

The Gel Bottle is de bedenker en enige officiële uitgever van BIAB producten.

Door de specifieke aanpak en producten van uitstekende kwaliteit, is The Gel Bottle op korte termijn uitgegroeid tot een internationaal opererend merk dat inmiddels wereldwijd bekend is.

Het merk is vegan, cruelty free en 10-free. Het laatste betekent dat er geen heftige, chemische stoffen in het product zitten.”

De voordelen

Hieronder vind je alle voordelen van BIAB nagels nog eens op een rijtje:

 1. Het maakt de nagel gezonder, sterker en stimuleert de natuurlijke groei van de nagel
 2. Door de flexibiliteit en stevigheid van de BIAB is de kans op breken zeer klein
 3. Een natuurlijk resultaat met mooie glans
 4. Een ruime keuze uit kleuren
 5. Zeer geschikt voor nagelbijters
 6. Vegan, cruelty- en 10-free

 

Hoe ziet een BIAB behandeling eruit?

Tijdens de BIAB behandeling wordt er eerst een manicure uitgevoerd. Dit houdt in dat de nagels voorbereid worden door de nagelriemen los en schoon te maken. Hierna worden de nagels in vorm gevijld en kan de BIAB aangebracht worden. Wanneer dit is gebeurd vijlen we het bij Livando altijd nog een keer licht na zodat het er strak op zit. Je kunt ze nude houden dan worden de nagels afgelakt met een matte of glanzende topcoat. Maar wil je lekker knallen met een kleurtje dan is er keuze tussen meer dan 80 kleuren gelpolish die over de BIAB geplaatst kan worden.

Hoelang duurt een behandeling?

De behandeling duurt 60 tot 75 minuten.

Hoelang blijft het resultaat?

Het resultaat van de behandeling blijft tot ongeveer drie weken. Doordat de natuurlijke nagel groeit zal na drie weken de uitgroei zichtbaar zijn. Hierna is een nabehandeling nodig.

Laat de BIAB (en alle overige kunstnagels) altijd professioneel verwijderen en ga vooral niet pulken of trekken aan de nagels.

Wat zijn de do’s en dont’s?

 • Wees de eerste 24 uur na de behandeling extra voorzichtig en vermijd hitte (sauna, zonnebank, heet bad).
 • Gebruik elke dag nagelriemolie – dit houdt je nagels gehydrateerd, stimuleert de groei en zorgt ervoor dat het product goed aan de nagel blijft vastzitten.
 • Als je gaat schoonmaken, gebruik dan altijd rubberen handschoenen.
 • Was je handen als je in contact bent geweest met chloor, insectenspray of zonnebrandcrème.
 • Als je het product van je nagels af wilt halen, ga dan altijd terug naar de salon.
 • Vermijd lange periodes in het water (zwemmen, schoonmaken, in bad zitten).
 • Gebruik je nagels nooit als gereedschap (tandenstoker, schroevendraaier …) en ga niet aan de lak trekken als het loslaat, want dan kun je je natuurlijke nagel beschadigen.
 • Vijl niet zelf je nagels bij, dan verwijder je het laagje dat de nagels heeft ‘dicht geseald’ en laat daarna alles sneller los.”
a

Lorem ipsum dolo r sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore